På väg

Det går bra nu.
Vi är på gång gott folk! Produktionen har aldrig gått snabbare.
I varje garage öppnas färgburkarna sakta, och penslarna dras gång efter gång längs det tunna mjuka träet.
Aldrig hade man väl trott att det var snickare man skulle bli, när man valde samhäll-ekonomi som gymnasieprogram. Men jag måste erkänna att jag trivs riktigt bra. Jag kan inte tala för mina kollegor, men trots alla svordomar när träbitarna lever sitt egna liv och vägrar stå still och trots att timmar varje dag måste spenderas som företagare,  kan man inte annat än att vara nöjd, faktiskt le och till och med känna sig stolt.
Sällan har jag gått med så högt huvud till bussen. Se på mig. Nej, det är ingen som tror det, men jag, lilla, lilla jag, driver faktiskt ett alldeles eget företag. Det får vem som helst att växa. All tid som går åt, den betalar sig snabbt tillbaka, inte främst som pengar, utan i erfarenheter och skratt.

Ja, det går bra nu.
Emelie målar bort sitt liv, men jag tror och hoppas att hon innerst inne njuter liksom jag, hur kan man ens inte göra det när varje bild berättar en vacker liten historia? Och vi andra, dödliga, som får nöja oss med den vita, långsamma färgen, vi skapar så gott vi kan. Vi får nöja oss med staplarna av lådor som sakta byggs upp på hyllorna, det är inte konstverk, inga färger eller ord, fast sakta men säkert börjar också en enkel vit låda att vara något av det finaste som finns.

Har långt kvar ännu. Många lådor kvar att snickra, fack att såga, lock att måla. Jag ville bara stanna upp och se mig omkring. Säga tack till Malin, Leila, Louise, Selda, Maria och Emelie. Jag har kul. Och jag vet att jag inte är dum, men inte heller alltid snäll. Blir lite för vild när jag blir exalterad över något nytt. Tänkte bara säga en sak, till er och till alla andra.  Jag tror faktiskt på det här. Jag tror på oss, och det vi gör. Såklart att man vill göra det, men nu händer det till och med av sig själv.
Jag ljuger inte när jag säger att jag skulle vilja köpa dem allihop, hade jag haft lite mindre förnuft och lite mer pengar hade nog hela mitt rum varit fullt.  Jag skulle vilja ha en låda för varje  bild, för varje ord, omöjligt att välja. Och visst, kanske är det bara jag, kanske är det bara vi.
Fast jag tror nog, alldeles snart kommer det nog drabba er allihop.
_____
Emma

LÅDOR

(Klicka på bilden för större bild)
Här är våra lådor och locken som man kan själv välja hur de ska se ut eller så kan man välja ur vårat urval! Du hittar fler på våran hemsida www.overraskninguf.webb.se.
Lådorna har fack som gör att du kan sortera dina småsaker eller när du ska ge bort lådan som present så kan du köpa fyra olika slags saker. Men den kan enkelt tas bort och istället kan en cd-skiva, pocketbok läggas i. Inte nog med det så kan du ta bort ena träskivan så att den delas på två och där kan du lägga t.ex. bestick.

! Nu har vi även börjat tillverka små lådor som är 10x10x5cm och de stora lådorna är 20x17x5cm.
Små lådor kostar 49:-/styck och stora lådor 99:-/styck.

Du kan beställa enkelt genom att maila! Det går även att maila via hemsidan och där hittar du även ett beställningsformulär som gör det lättare för oss att göra lådan så som du vill ha den. Men vill du beställa en låda som redan finns så kan du gå till "Galleri" på hemsidan och ta reda på "boxnumret" som står under varje bild. Ex. "Box 1" är en låda som står "Life is like a box of chocolate". Då räcker det med att du mailar boxnumret samt personuppgifter (För- och efternamn, adress, postnummer, ort, mobilnummer och e-post). Ange också vilken storlek.
Dessa bilder på locken är för de stora lådorna, vi har inte exemplarer på de små locken ännu men det kommer inom kort!

FACEBOOK

Facebook-grupp skapad!


Öppet hus

Idag var det öppet hus på Magasinsgatatan 3 från 10.00 - 13.00, det gick bra! Tiden gick snabbt och vi visade upp alla våra lådor och det kändes bra. Nästa öppethus är den 2/12 på Stora Badhusgatan 12 (Ekonomiskolan) och då ska vi göra i princip samma sak. Vi kanske ses där?


Om oss


Vi är sju tjejer som har ett UF-företag som heter ÖverrASKning UF.


Affärsidén:
"Vi erbjuder ett smakfullt handmålat presentskrin i trä som gör det lätt att ge bort en uppskattad present. Den medföljande idéboken ska ge kunden inspiration att hitta den rätta gåvan för alla speciella tillfällen. Boken innehåller också en mängd ordspråk för att ge gåvan den extra lilla touchen."

För mer information kolla gärna på hemsidan www.overraskninguf.webb.se




Header


Ny blogg och nu har jag gjort en header som piffar upp det hela, nöjd är jag i alla fall!
/Maria


överrASKning UF

www.overraskninguf.webb.se


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0